|
Venkovská snídaně
K pití: |
černá x bílá káva, čaj, pomerančový džus, mléko, pramenitá skorošická voda |
|
|
K jídlu: |
varianta 1: vajíčka – míchaná s cibulí a slaninou x na tvrdo, či na hniličku |
|
varianta 2: vařená domácí klobáska nebo párky s hořčicí
- čerstvé pečivo – chleba, rohlíky,
vánočka |
- máslo, marmeláda, med, tvrdý sýr, salám, popř. domácí
pomazánka
- jogurt, musli, sezónní ovoce a zelenina
Z kuchyně paní Berty
Polévky: |
slovenská fazolačka, hřibovka, zelňačka, hrachovka, prdelačka, kuřecí, či hovězí vývar se zeleninou a nudlemi, kulajda, jarní zeleninová… |
|
|
Vesnická jídla: |
bramborové placky s podmáslím, točňa, halušky s tvarohem, nebo se zelím a škvarkama, uzená domácí klobása s křenem, šťouchané brambory na cibulce s kefírem, guláš, rajská, koprovka, francouzské brambory, pečený králík, vepřový prejt s kyselým zelím… |
|
|
Pišingr: |
domácí buchty paní Bertičky všeho druhu, palačinky, čerstvé sezónní ovoce a zelenina, kompot |
|
|