Venkovská snídaně
 
K pití: černá x bílá káva, čaj, pomerančový džus, mléko, pramenitá skorošická voda
K jídlu:  varianta 1: vajíčka – míchaná s cibulí a slaninou x na tvrdo, či na hniličku
varianta 2: vařená domácí klobáska nebo párky s hořčicí
- čerstvé pečivo – chleba, rohlíky, vánočka

- máslo, marmeláda, med, tvrdý sýr, salám, popř. domácí pomazánka
- jogurt, musli, sezónní ovoce a zelenina
 

  

Z kuchyně paní Berty
 
Polévky:  slovenská fazolačka, hřibovka, zelňačka, hrachovka, prdelačka, kuřecí, či hovězí vývar se zeleninou a nudlemi, kulajda, jarní zeleninová…
 
Vesnická jídla:  bramborové placky s podmáslím, točňa, halušky s tvarohem, nebo se zelím a škvarkama, uzená domácí klobása s křenem, šťouchané brambory na cibulce s kefírem, guláš, rajská, koprovka, francouzské brambory, pečený králík, vepřový prejt s kyselým zelím…
 
Pišingr: domácí buchty paní Bertičky všeho druhu, palačinky, čerstvé sezónní ovoce a zelenina, kompot